tiistai 9. tammikuuta 2018

Välkommen på praktik till oss!




Vi har bestämt oss för att börja ta emot flera praktikanter från olika skolor. Dels för att de vi haft har visat sig vara intresserade, samarbetsvilliga och aktiva. De har dessutom varit trevliga och villiga att lära sig, vilket är väldigt viktigt, faktiskt viktigare än förkunskaperna. Trots det uppskattar vi förstås också allt du lärt dig tidigare i livet och under din nuvarande utbildning. Våra praktikanter har hittils varit från Brusaby och Novia. Vi tar även emot skolelever på Prao.

Vad har vi då att erbjuda dig? Listan nere är relativt täckande. Vi kan diskutera tillsammans vilka uppgifter bäst motsvarar din pågående utbildning, om det är social-pedagogiska sidan, djurträning eller djurskötsel?

 

Miljön:

Vi
·         kan erbjuda praktik i en hemliknande miljö på landet. Vi har ett litet stall med tre boxar, belyst ridplan och  kilometrar av sandvägar. Våra hästar är ridhästar. En av hästarna är inkörd och fortsätter gärna med det jobbet om det finns hugade som repeterar körningen med henne.  För hundaktiviteter har vi lydnadsträningsmöjligheter, agilityhinder och aktiveringsstationer samt möjlighet till spårningsövningar. Det finns även plats för skötsel, tvätt, fön och trimning.
·         har tre finska hästar i ponnystorlek. Hästarna är födda 1993, 2008 och 2012. De två senare är egna uppfödningar.
·         har fem cockerspaniels födda 2010, 2013, 2015 och 2016 och två dansk-svenska gårdshundar födda 2013 och 2017, av dessa är tre egna uppfödningar.



Verksamhet

Vi erbjuder

·         socialpedagogisk hästverksamhet
·         mindfullness, qi-gong, joga och pilates
·         pedagogisk verksamhet med hästar och hundar, samt konsthandarbete
·         ridlektioner
·         lydnadskurser för hundar
·         agilityträningar
·         aktiveringsstationer
·         utställningsträningar
·         tvätt och trimning av cockerspaniel
·         sampromenader
·         spårningsträningar
·          

Du får enligt din kunskapsnivå

·         träna med våra hästar dressyr, hopp, terräng och markarbete
·         massera,
·         träna med våra hundar utställning, lydnad, agility, aktivering och spår  
·         hålla lektioner inom olika kurser
·         sköta stallet och hästarna
·         sköta, tvätta, föna och trimma våra hundar



Välkommen på praktik till oss!

Vi har bestämt oss för att börja ta emot flera praktikanter från olika skolor. Dels för att de vi haft har visat sig vara intresser...